Acties

#StandUpForClimate 2023

In 2023 worden alle jongeren opnieuw uitgenodigd om op te komen voor het klimaat en om een krachtige boodschap uit te sturen vanuit hun school, hun jeugdcentrum, hun jeugdbeweging, hun buurt …

Wil je met je school, jongerencentrum, vereniging, buurt, jeugdbeweging ... deelnemen aan de actie van 2023?

Schrijf je dan hier in en ontvang als eerste alle informatie en tools die je helpen om je te mobiliseren voor het klimaat!

...

21/10 : #StandUpForClimate!

Op vrijdag 21 oktober 2022 worden alle Belgische kinderen en jongeren uitgenodigd om ‘op te staan’  voor het klimaat. Scholen, jeugdcentra, jeugdbewegingen: we hebben jullie allemaal hard nodig om de hele bevolking in actie te krijgen. Hoe kan jij meedoen?

Overstromingen, hittegolven, droogtes, bosbranden... vandaag laat de klimaatverandering zich overal ter wereld voelen. De impact neemt met de dag toe en als we niets doen, zullen de gevolgen...

23/10 Brussels #walkforyourfuture

23 oktober. Brussel. Klimaatmars! Noteer deze datum met een grote stip in jouw agenda. We willen van die dag een feestelijk moment maken en rekenen op jullie om ons daarbij te helpen. Kom en stap, dans, zing met ons mee!


Overstromingen, hittegolven, droogtes, bosbranden... vandaag laat de klimaatverandering zich overal ter wereld voelen. Ook in België, denk maar aan de rampzalige overstromingen van vorige zomer. Het conflict in Oekraïne vergroot deze impact en laat ons nog meer voelen hoe kwetsbaar we zijn.


Maar het is nog niet te laat want elke tiende van een...

Van Mobilisatie tot Beleidsactie

Op een moment dat de klimaat- en milieucrisissen de planeet steeds heviger treffen, en vooral de meest kwetsbare landen, is het meer dan ooit van essentieel belang dat er concrete en ambitieuze maatregelen genomen worden. De wetenschap is duidelijk: om de opwarming van de aarde te beperken tot maximum 1,5°C moet de wereldwijde uitstoot tegen 2030 met de helft verminderen. Dat is nog mogelijk, maar we moeten nu in actie schieten om een leefbare planeet voor de huidige en toekomstige generaties in stand te houden.

 

2020 wordt een cruciaal jaar, met de start van de uitvoering...

Het jaar van de burgermobilisatie

In het kader van de Europese, federale en regionale verkiezingen en de klimaattoppen in New York en Madrid was het momentum in 2019 voor het klimaatthema bijzonder groot. Er kwamen honderdduizenden Belgen op straat voor het klimaat: jongeren, grootouders, werknemers, leraren, studenten, wetenschappers, dokters, ... Nog nooit lieten zoveel mensen hun stem horen voor meer klimaatambitie en voor een eerlijke transitie. Het klimaatthema is vandaag niet meer weg te denken uit de actualiteit en staat bovenaan de politieke agenda.

Het werk van de Klimaatcoalitie loont: na meer dan tien...

Claim the Climate

Op 2 december 2018 claimden we in Brussel een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Allen samen, tous ensemble, zijn we voor de grootste klimaatmobilisatie ooit in België gegaan. We waren met 100 000, een historisch aantal!

 

Waarom?

Drie jaar na de ondertekening van het Akkoord van Parijs, moeten de ronkende beloften nog steeds worden omgezet in daden. In België leidt een gebrek aan politieke wil en daadkracht er zelfs toe dat onze uitstoot sinds een paar jaar opnieuw stijgt.

We moeten dus een versnelling hoger, en steeds meer mensen laten dat...