21/10 : #StandUpForClimate!

21/10 : #StandUpForClimate!

Op vrijdag 21 oktober 2022 worden alle Belgische kinderen en jongeren uitgenodigd om ‘op te staan’  voor het klimaat. Scholen, jeugdcentra, jeugdbewegingen: we hebben jullie allemaal hard nodig om de hele bevolking in actie te krijgen. Hoe kan jij meedoen?

Overstromingen, hittegolven, droogtes, bosbranden... vandaag laat de klimaatverandering zich overal ter wereld voelen. De impact neemt met de dag toe en als we niets doen, zullen de gevolgen voor het leven op aarde onomkeerbaar zijn. Zoals het IPCC stelt in zijn laatste rapport:

De klimaatverandering is er: We moeten alles op alles zetten om de effecten te beperken.

Vorig jaar riepen meer dan 100 scholen: "Wake up for Climate!" Nu moet iedereen wakker zijn en is het tijd om op te staan! #standupforclimate

Laten we op vrijdag 21 oktober allemaal opstaan voor het klimaat, want elke tiende van een graad telt om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Wanneer de jeugd massaal opstaat , geven ze een belangrijk signaal aan de hele bevolking zijn om op zondag 23 oktober in Brussel mee te stappen in de Klimaatmars. #walkforyourfuture

De actie :

 • Wanneer? Op vrijdag 21 oktober
   
 • Waar? In je school, jeugdcentrum, vereniging, buurt, jeugdbeweging... 
   
 • Wat? Teken het symbool - de groene cirkel -  op je handen, je voorhoofd, .. en maak samen een poster/affiche ... Maak als groep een foto en/of video en deel deze op jouw en onze socials (Facebook, Instagram, Tik-Tok...) met de hashtag #standupforclimate. Kom met jouw posters/affiches  op zondag 23 oktober naar de grote klimaatmars in Brussel. 
   
 • Hoe? Wil je deelnemen aan de actie? Schrijf je dan vandaag nog in door op onderstaande knop te klikken. Daarna sturen we jou meer informatie en krijg je toegang tot de quiz en de educatieve tools.
   

Ja, ik schrijf me in!
 


 

Na registratie krijg je toegang tot :
 

1. Een quiz 

Registreer en ontvang een quiz. Zo kan je de kennis van jongeren over klimaatverandering testen, en krijgen zij een beter beeld van de oorzaken en gevolgen en wat we eraan kunnen doen.
 

2. Educatieve tools

Wil je nog verder gaan en in de klas rond het thema werken als voorbereiding op en/of na de actie? Wij bieden je een overzicht met educatieve lesmaterialen gelinkt aan het thema klimaat, aangepast aan alle leeftijden.
 

3. Ideeën voor verdere actie

Voor degenen onder jullie die een grotere actie willen ontwikkelen: Heb je zelf een creatief idee met slogans, toneelstukjes, flyers, brieven aan politici? Geen gek idee is té gek voor het klimaat. Laat ons weten wat jullie wilde plannen zijn. De keuze is aan jou!

 

Vragen?

Contacteer ons via : standup@coalitionclimat.be

Laatste nieuws

Meer dan 45.000 jongeren staan op voor het klimaat

#StandUpForClimate!

21/10/2022 - 17:52

Deze vrijdag 21 oktober zullen in heel België meer dan 45 000 jongeren in meer dan 400 scholen en jeugdcentra ‘opstaan’ voor klimaatrechtvaardigheid. 

De tijd om wakker te worden is voorbij, we moeten nu opstaan!

Na het succes van de actie ‘Wake up for climate!’ in 2018 en 2021 is het dit jaar tijd om ‘op te staan’. Meer dan 45.000 jongeren uit meer dan 400 scholen en verenigingen,  zullen nu vrijdag actie voeren over heel het land.  #StandUpForClimate! 

Een interactieve kaart met de deelnemers vindt u hier.

Lidorganisaties